Tarieven Lichaamsschool

Lestarieven

I&T lessen:
Losse les: € 15,-
Per 4 lessen: € 50,-

U kunt bij ons pinnen.

Voorwaarden en disclaimer
Afzeggen kan tot 24 uur tevoren.

- Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
- Alle wijzigingen voorbehouden
- Kijk altijd even op de Agenda ook uitval door ziekte is mogelijk!
- Kom op tijd, voor je eigen rust en omdat niemand met name tijdens de introspecties    gestoord wil worden
- Wij zijn niet verantwoordelijk voor pagina’s van externe organisaties waarnaar verwezen wordt
- Wij geven geen garantie inzake de juistheid of de volledigheid, of het bijgewerkt zijn van  de informatie die op deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld

 

 

 

 

Filosofie van de Lichaamsschool

Wat we nodig hebben, hebben we eigenlijk altijd bij ons

Je lichaam is altijd in het nu
Binnen in je is het stil
Met deze stilte, met dit tijdloze, kun je in contact komen
Je kunt je erdoor laten beinvloeden
En hierdoor krijg je je autonomie terug

De overkoepelende gedachte achter de Lichaamsschool is zelfredzaamheid die je kunt leren.
Ons streven is dat je uiteindelijk weer de regie krijgt over je eigen lichaam, je gemoedstoestand en ontspanningsniveau en daarmee voor zover mogelijk over je eigen leven.

Corien Karssen:
Waar lichamelijke klachten vandaan komen weten we vaak niet, maar wat we wel weten dat is dat veel mensen die ze hebben – ook op mijn osteopathiepraktijk zie ik dat – hun lichaam alleen voelen of ervaren als het ergens pijn doet, wat een nogal grof signaal is. En dat kunnen we voor zijn, in veel gevallen.”

Wachten op radioactieve stoom?
Stel dat de mens ontworpen zou zijn door ingenieurs. Zouden we dan tevreden zijn met een ontwerp dat alleen signalen afgeeft die als heel vervelend worden ervaren? Zoals pijn? Zouden we niet om een beter ontwerp vragen, bijvoorbeeld met metertjes die aangeven dat er iets fout gaat, waarmee we een groter, pijnlijker probleem kunnen voorkomen? Dat zou toch veel beter zijn, dat vragen we van kerncentrales toch ook, we wachten toch niet tot er ergens radioactieve stoom ontsnapt?

Nu hebben we wel allerlei sensoren die ons informatie geven, maar om die informatie te kunnen waarnemen vraagt een zekere gevoeligheid.
En omgaan of trainen van die gevoeligheid heeft nooit iemand ons geleerd.
Hoe doe je dat eigenlijk, voelen. In ieder geval doe je dat met je lichaam. Is het eigenlijk wel te leren?
Wij denken van wel, maar het vraagt een heel eigen aanpak.

Wat er werkelijk met ons, met ons lichaam aan de hand is ervaren we vaak pas als we in het “nu” zijn, bijvoorbeeld op vakantie en er na een aantal dagen of weken een tijdloos gevoel ontstaat. Je lichaam komt terug, wordt meer aanwezig, het is al die tijd verdrongen geweest, overgenomen als het ware door de dingen die ons in het dagelijks leven bezighouden. Dan pas voel je hoe moe je eigenlijk bent bijvoorbeeld.
En na de nodige ontspanning, komen we in dat tijdloze gevoel, en dit overkomt ons gewoon, we voelen ons er prettig bij en zouden altijd wel op vakantie willen blijven. Maar o wee als het ons niet lukt in die modus te komen, dan hebben we echt een probleem.

We denken dat die tijdloze modus alleen toe te schrijven is aan de afwezigheid van het dagelijks leven, de zon, de zorgeloosheid, en denken we dat daarvoor steeds op vakantie moeten.

In ons dagelijkse bestaan gaan we dus naar sauna’s en parken, weekendjes weg, om er nog iets van terug te vinden. Dat houdt ons op de been, maar gaat voorbij aan wat we werkelijk zijn kwijtgeraakt en in de vakantie door het tijdelijk loslaten van ingesleten patronen een beetje terugvonden: contact met ons lichaam, bewust aanwezig zijn in je lichaam. Het gevoel dat je samen bent; jij en je lichaam.

Missie & Visie
De Lichaamsschool heeft als missie dit contact weer te herstellen op een bewuste manier, het zijn in het NU te hervinden, en op welk moment dan ook vakantie te nemen: van jezelf.

Niet door het denken uit te schakelen, maar door een specifieke concentratie-spanne op te bouwen waarbij je ervaart en observeert tegelijk.
Door je lichaam met zijn gevoelssensoren te gebruiken om jezelf in het “NU” te plaatsen. Je versterkt of herstelt de intieme relatie met jezelf.
Hierdoor kan er veel gebeuren. Je wordt authentieker, je krijgt een evenwichtig, tijdloos gevoel, wordt ook gevoeliger, innerlijk meer tevreden en onafhankelijker van anderen.
Je uitstraling wordt anders, alsof je meer jezelf bent, je een persoon bent die een liefdevolle relatie heeft met zichzelf.

Actief proces
Omdat je jezelf ook vragen leert stellen over de ervaringen die je hebt, onderga je het als een actief proces waarbij je wat je voelt kunt benoemen, en het denken dus gebruikt wordt i.p.v. dat het uitgeschakeld wordt.